O curte frumoasă este o curte colorată, plină de flori și de accesorii. Cei care au chiar și un petic de pământ, știu că una dintre cele mai mari provocări este să aleagă elementele care să fie prezente în grădină și să le aranjeze cu bun gust.

   Jardinierele pot reprezenta un element central în orice spațiu exterior, motiv pentru care atunci când le alegi și atunci când le decizi poziția trebuie să acorzi o atenție sporită fiecărui detaliu. Acestea nu trebuie să incomodeze, însă în același timp este bine să atragă atenția. Pot fi realizate din tot felul de materiale, pot avea dimensiuni mari sau mici și pot avea forme care mai de care mai interesante, de la formele geometrice, clasice, până la formele inedite.

Unde poți pune jardinierele în grădină?

Recomandările celor care se ocupa de amenajări exterioare sunt urmatoarele:

  • Dacă ai un gazon tuns frecvent, este bine să optezi pentru o jardinieră semipermanentă din lemn sau din beton. Piatra naturală poate să fie și ea un material cât se poate de atractiv pentru jardiniere. Dimensiunile unui astfel de produs nu trebuie să fie foarte mari, însă este bine sa fie alese în așa fel încât să adâncească perspectivă și să dea senzația unei grădini spațioase.

  • Jardinierele pot separa terasa de gazon. Jardinierele de dimensiuni reduse, care separă terasa de gazon, sunt cele mai utilizate. Pot fi gândite jardiniere dedicate sau palisade. Atâta vreme cât nu încurcă circulația, pot avea un efect deosebit. Dacă se plantează flori cât mai variate, pot avea și un efect foarte bun împotriva țânțarilor sau împotriva altor insecte.

  • Sunt recomandate formele simple și foarte clar definite. Cele mai elegante jardiniere sunt cele simple, în condițiile în care diversitatea coloristică va veni de la flori. Dacă vrei să plantezi condimente sau plante aromatice care nu se evidențiază prin culori, poți să te orientezi și spre jardiniere ceva mai colorate și mai inedite în ceea ce privește forma.

  • Orientează-te către jardiniere care completează pavajul sau joacă rol de delimitare. O jardinieră nu are întotdeauna doar rol estetic. Aceasta poate să completeze pavajul și poate să fie un element excelent de delimitare. Încearcă să obții cât mai multe de la un astfel de produs, mai ales dacă ai o curte care nu are dimensiuni uriașe.

   Opțiunile sunt nelimitate. Poți să îți cumperi jardiniere din comerț sau le poți construi de unul singur. Ceea ce este important, este să știi cum să obții totul de la ele.

Meniu