Pavajul este cea mai aleasă variantă atunci când vine vorba despre amenajarea unei curți. Avantajele sale sun atat estetice, cât și funcționale, iar costurile nu sunt foarte mari. Este adevărat că alegerea pietrișului sau a betonului poate să fie ceva mai ieftină, însă cel mai indicat este să alegi pavaj din mai multe motive.

Care sunt principalele avantaje pe care le aduce pavajul?

  • Oferă o flexibilitate uriașă. Este perfect indiferent că îți dorești un drum de acces către casă, o zonă pentru recreere, o zonă pentru gratar sau o simplă alee estetică prin gradină.

  • Este foarte rezistent. Atâta timp cât este montat corect, pavajul rezistă extrem de mult timp fără a avea nevoie de o ingrijire specială.

  • Are un cost scăzut. Este adevărat ca este ceva mai costisitor decăt pavamentul din ciment, însă în același timp, pe termen lung, costul său este unul cât se poate de decent. Spre deosebire de ciment, pavajul nu se crapă, rezistă foarte bine la îngheț-dezgheț și nu trebuie să fie înlocuit. Dacă se strică o pavelă, aceasta se poate înlocui fără a fi nevoie de distrugerea întregii zone pavate;

  • Se montează ușor. Este un alt avantaj uriaș pe care îl oferă pavajul. Se poate monta fără probleme într-o zingură zi, oferind o utilizare imediată.

  • În cazul în care trebuie sa fie reparat ceva sub pavaj, se pot scoate foarte repede pavelele, nefiind nevoie să se distrugă întregul pavaj. De cele mai multe ori, acestea pot fi refolosite.

  • Poate să fie înlocuit cu ușurință. Dacă te plictisești de pavajul pe care îl ai în curte, este foarte simplu să îl înlocuiești.

Feet, Female, Shoes, Sneakers, Standing, Street, Paving

Care este cel mai bun pavaj?

   Conform specialiștilor, cel mai bun pavaj este cel vibropresat, deoarece este foarte rezistent și sigur. Acesta nu se crapă și nici nu își schimbă proprietățile în timp. Pe piață mai gasești și pavaje din beton amprentat, pe baza de ciment, pavaje din piatră naturală sau pavaje din caramidă. Alegerea trebuie să se facă în funcție de buget, în functie de scopul pe care îl are pavajul și în funcție de trafic. Daca este destinat unei curți în care nu circulă mai mult de 2-3 persoane zilnic, atunci nu este nevoie de un pavaj foarte rezistent. Dacă aleea este circulată de zeci de persoane însă, lucrurile sunt total diferite.

Meniu