Uneori se simte ca și cum casele noastre hibernează la fel de mult ca urșii pe vreme rece. Iarna ne simțim cel mai confortabil înconjurați de pături pufoase și o atmosferă caldă. Pe măsură ce se schimbă anotimpurile, totuși, ceea ce părea confortabil în vremea rece poate părea brusc întunecat și opresiv. În timp ce, probabil, nu aveți nevoie de un make-over total al casei, pregătirea pentru vară poate ajuta spațiul să se simtă mai vesel și mai strălucitor. Porniți playlist-ul preferat și începeți schimbarea, pentru că vara este deja aici!

1. Schimbați draperiile/perdelele

   Perdelele sau draperiile dvs., probabil, au un dublu serviciu în timpul lunilor de iarnă. Ele vă oferă intimitate și vă ajută să păstrați un mediu ordonat și confortabil. Însă vremea mai caldă necesită tratamente mai ușoare pentru ferestre, deci luați draperiile grele și înlocuiți-le cu ceva care emană bună dispoziție. Alegerea perdelelor potrivite vă oferă intimitate și permite circulația luminii și a aerului. Sau încercați o nuanță de bambus pentru a adăuga un element natural în timp ce încă mai puteți bloca lumina soarelui de după-amiază.

Schimbați-draperiile

2. Gândiți-vă să alegeți accesorii naturale

   Accesoriile pot schimba tot stilul casei dumneavoastră. Ce poate spune „vară” mai mult decât materialele naturale? Aducerea de elemente naturale ajută la ridicarea tonului spațiului dvs., făcându-l să se simtă strălucitor și aerisit. Încercați să aduceți câteva coșuri împletite pe care să le folosiți pentru stocarea anumitor obiecte. Aduceți în decor elemente din lemn natural cum ar fi sfeșnice sau goluri decorative pentru a vă lumina living-ul. Puteți opta și pentru perne sau pături cu imprimeuri deschise la culoare.

accesorii-naturale

3. Faceți o mini-curățenie de vară

   Pur și simplu curățarea suprafețelor orizontale din casă vă poate face să vă simțiți mai aerisiți și pregătiți pentru vară în doar câteva minute. Învârtiți-vă în jurul casei și ștergeți praful și geamurile. După o iarnă lungă, s-ar putea să aveți multe lucruri care vă aglomerează casa inutil. Iată câteva alte sarcini rapide, de cinci minute, pentru a vă curăța casa: Deschideți ferestrele. Asigurați-vă că sunt curate și deschise fără probleme în timp ce vă lăsați aerul curat să pătrundă în interior. Depozitați în dulap pernele și păturile  suplimentare, de care nu veți avea nevoie până când nu va veni vremea mai rea.  Schimbați lenjeria de pat și înlocuiți păturile groase cu unele de vară.

curatenie-vara

4. Doar adăugați verde

   Plantele nu oferă doar o perspectivă proaspătă asupra decorului; acestea purifică aerul. Plante precum crinul păcii, planta păianjen  și suculentele necesită doar o udare rapidă săptămânală și multă lumină, fapt care le face ușor de întreținut. Plantele vă vor răsplăti, aducând frumusețe și prospețime în casa dumneavoastră.

verde-in-casa

5. Adăugați arome de vară

   Una dintre cele mai bune moduri de a vă împrospăta casa pentru vară este pur și simplu aducerea aromelor văratice. Indiferent dacă vă place confortul unei lumânări parfumate sau preferați uleiurile esențiale, mirosurile  pot spori starea dumneavoastră de spirit – indiferent de vreme. Căutați aromele fresh, cum ar fi cele de lămâie sau de portocale. Sau, daca sunteți o persoană ce preferă aromele florale, puteți alege liliacul sau trandafirul.

   Dacă primăvara este timpul pentru reînnoire, atunci vara este momentul să vă bucurați pur și simplu de viață. Prin pregătirea casei vă puteți bucura de spațiu într-un mod strălucitor, nou și aerisit.

Meniu