Daca iti doresti o gradina care sa arate perfect, una dintre preocuparile pe care trebuie sa le ai este alegerea pavajului. Pavarea curtii poate sa te fereasca de noroi si sa iti ofere o doza mare de confort fizic si vizual.

Pana sa te bucuri de pavaj insa, trebuie sa il alegi. Din fericire, ai de ales intre mii de modele care mai de care mai interesante. Din pacate, diversitatea este atat de mare si calitatea poate sa fie atat de diferita incat alegerea este una dificila.

Atunci cand alegi pavajul vei tine cont de culoare, de materialele din care este realizat, de forma si de grosime, insa care sunt elementele care definesc calitatea unui astfel de produs?

Penter Weserbergland

Cele 5 calitati pe care trebuie sa le aiba pavajul pentru a fi de calitate

  1. Rezistenta la inghet-dezghet si la sarea folosita pentru eliminarea ghetii. Traim intr-un loc in care cel putin 3 luni pe an pavajul este supus la inghet. Procesul de inghet-dezghet poate sa atace destul de puternic structura pavelelor. Tocmai de aceea, trebuie sa urmaresti ca pavajul pe care l-ai ales sa reziste foarte bine la intregul proces.
  2. Rezistenta la trafic. Daca pavajul este instalat intr-o zona cu mult trafic, trebuie sa te asiguri ca face fata acestei provocari.
  3. Fabricarea in conformitate cu normele europene. Exista o serie de norme de care orice producator trebuie sa tina cont. Spre exemplu, trebuie sa fie respectate normele europene SR EN 1338 pentru pavele, EN 1339 pentru dale si SR EN 1340 pentru borduri.
  4. Rezistenta la ultraviolete si la efluorescenta. Cu siguranta nu iti doresti doar un pavaj rezistent, ci si unul care sa arate bine pentru foarte mult timp. Tocmai de aceea, culorile trebuie sa reziste foarte bine la razele ultraviolete si la eflorescenta, in asa fel incat sa nu se decoloreze in timp.

De-a lungul timpului, pavajul va fi supus unui numar mare de factori care ii pot distruge structura si il pot face sa nu arate bine. Tocmai de aceea, incearca sa alegi un pavaj care sa fie testat si sa iti ofere garantia ca rezista cel putin 25 de ani intr-o stare foarte buna.

Meniu