In momentul in care te muti la casa, cea mai mare provocare este amenajarea gradinii. Cu siguranta, iti doresti o gradina care sa iti aduca verdeata si culoare in viata, insa in acelasi timp vrei si confort atunci cand te plimbi, vrei un loc in care sa ai o masuta unde sa iti poti savura cafeaua si vrei sa poti curata totul cu usurinta, atunci cand se pune praful.

Pavarea unei parti din curte, asadar, este esentiala. Va trebui sa pavezi una sau mai multe alei, sa pavezi locul in care urmeaza sa iti construiesti gratarul, locul de relaxare si micile spatii unde vrei sa pui elemente decorative.

Foarte multi oameni opteaza pentru pietris sau beton, insa pavajul aduce o multime de avantaje spre deosebire de cele doua:

  • Are o rezistenta buna la inghet;
  • Are foarte multe oportunitati de design;
  • Poate fi schimbat cu usurinta, atunci cand te plictisesti;
  • Are un aspect foarte placut. Pavelele au dimensiuni constante, in asa fel incat totul va arata foarte bine daca este bine montat.

Cement, Concrete, Construction, Worker, Working, Build

Sfaturi utile la montarea pavajului

Daca am ajuns la capitolul montaj, atunci cand te hotarasti sa iti pui pavaj este bine sa respecti o serie de reguli.
In primul rand, incearca sa faci un plan pe hartie in care sa imparti gradina pe zone. In functie de marimea ei vei avea un gratar, un foisor, o gradina cu flori sau o gradina de legume. Inspiratia poate sa iti vina si de pe internet, unde sunt mii de variante care mai de care mai interesante.

Pavajul trebuie sa fie ales in functie de o serie de lucruri, cum ar fi rezistenta in timp. Alege intotdeauna un pavaj care poate sa reziste cateva zeci de ani, decat unul foarte ieftin. Pentru a obtine proprietati cat mai bune de la acesta, este de preferat sa fie montat primavara sau vara si sa fie respectate cateva reguli:

  • Nisipul pe care se monteaza trebuie sa fie uscat;
  • Fundatia trebuie sa fie foarte bine pregatita. Este indicat sa se angajeze o echipa de profesionisti pentru rezultate cat mai bune;
  • Elementele de pavaj trebuie sa fie delimitate prin borduri.
  • Odata ce ai reusit sa instalezi corect pavajul, vei descoperi o multime de beneficii, cum ar fi lipsa noroliului si a terenului accidentat si un aspect impecabil al intregii curti.
Meniu