În momentul în care te muți la casă, cea mai mare provocare este amenajarea grădinii. Cu siguranță, îți dorești o gradina care să îți aducă verdeață și culoare în viată, însă în același timp vrei și confort atunci când te plimbi, vrei un loc în care să ai o măsuță unde să îți poți savura cafeaua și vrei să poți curăța totul cu ușurință, atunci când se pune praful.

   Pavarea unei părți din curte, așadar, este esențială. Va trebui să pavezi una sau mai multe alei, să pavezi locul în care urmează să îți construiești grătarul, locul de relaxare și micile spații unde vrei să pui elemente decorative.

   Foarte mulți oameni optează pentru pietriș sau beton, însă pavajul aduce o mulțime de avantaje spre deosebire de cele doua:

  • Are o rezistență bună la îngheț;
  • Are foarte multe oportunități de design;
  • Poate fi schimbat cu ușurință, atunci când te plictisești;
  • Are un aspect foarte plăcut. Pavelele au dimensiuni constante, în așa fel încât totul va arăta foarte bine dacă este bine montat.

Cement, Concrete, Construction, Worker, Working, Build

Sfaturi utile la montarea pavajului

   Daca am ajuns la capitolul montaj, atunci când te hotărăști să îți pui pavaj este bine să respecți o serie de reguli.
În primul rând, încearcă să faci un plan pe hârtie în care să împarți gradina pe zone. În funcție de mărimea ei vei avea un grătar, un foișor, o gradina cu flori sau o gradină de legume. Inspirația poate să îți vină și de pe internet, unde sunt mii de variante care mai de care mai interesante.

   Pavajul trebuie să fie ales în funcție de o serie de lucruri, cum ar fi rezistența în timp. Alege întotdeauna un pavaj care poate să reziste câteva zeci de ani, decât unul foarte ieftin. Pentru a obține proprietăți cât mai bune de la acesta, este de preferat sa fie montat primăvara sau vara și să fie respectate câteva reguli:

  • Nisipul pe care se montează trebuie să fie uscat;
  • Fundația trebuie să fie foarte bine pregătită. Este indicat sa se angajeze o echipa de profesioniști pentru rezultate câ mai bune;
  • Elementele de pavaj trebuie să fie delimitate prin borduri.
  • Odată ce ai reușit să instalezi corect pavajul, vei descoperi o mulțime de beneficii, cum ar fi lipsa noroiului și a terenului accidentat și un aspect impecabil al întregii curți.
Meniu